Eirovīzijā Dānijā kopā startēs 36 valstis

59. Starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss, kas maijā notiks Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā, zaudējis daudzas dalībvalstis un kā 9. janvārī norādīja Eiropas Raidorganizāciju apvienība (EBU) ir skaidrs, ka konkursā piedalīsies 36 valstis.

Eirovīzijā Dānijā kopā startēs 36 valstis
Komentāri 03.01.2014 10:35

Savu dalību dziesmu konkursā Kopenhāgenā apstiprinājušas Vācija, Francija, Lielbritānija, Spānija, Itālija, Albānija, Armēnija, Austrija, Azerbaidžāna,  Beļģija, Ungārija,  Grieķija, Gruzija, Dānija, Izraēla, Īrija, Islande, Zviedrija, Itālija, Maķedonija, Malta, Moldova, Nīderlande, Norvēģija, Polija, Portugāle, Rumānija, Sanmarīno, Somija,  Melnkalne, Šveice,Krievija, Baltkrievija,Ukraina un trīs Baltijas valstis Igaunija, Lietuva un Latvija.

Kā sacīja konkursa izpilddirektors Jons Ole Sands: "Nav izslēgts, ka konkursā piedalīsies arī Slovēnija. Pašlaik pieteikšanās laiks pagarināts par 10 dienām. EBU ir pielicis lielas pūles, lai kopā ar valstīm, kuras atteicās no dalības konkursā pamatojot to ar finansiālām un organizatoriskajām grūtībām, novērstu grūtības. Tomēr  Bulgārija, Kipra un Serbija, Bosnija - Hercegovina jau atteikušās no dalības."

Tāpat organizatorisku grūtību dēļ nepiedalīsies Horvātija. Vairums valstu norādījušas, ka atgriezīsies dziesmu konkursā nākamgad, kad konkurss atzīmes 60. gadadienu.

Jau ziņots, ka pagājušā gada nogalē par savu atteikšanos no līdzdalības "Eirovīzijā 2014'"  pavēstīja Serbijas un Bulgārijas valsts televīzijas, kas finansējuma samazināšanas apstākļos vairs nespēj atrast līdzekļus, lai nodrošinātu piedalīšanos pasākumā.  Bulgārijas Nacionālās televīzijas (BNT) izplatītajā paziņojumā norādīts, ka valsts budžetā paredzētais finansējums televīzijai ir samazināts, bet konkursa dalības izmaksas augušas. Kopš 2005. gada, kad Bulgārija pirmo reizi piedalījās konkursā, paaugstinājusies dalības maksa, taču pat tas nebūtu galvenais – lai pretendētu uz kaut ko nopietnu, nepieciešams aizvien lielākas un lielākas naudas summas ieguldīt specefektos, paziņojusi BNT. Bulgārijā rīkotie socioloģiskie pētījumi liecina – lai gan lielākā daļa iedzīvotāju labprāt skatās Eirovīziju, strauji pieaug to skaits, kuri, redzot panākumu trūkumu, uzskata, ka tik milzīgas summas šis konkursam izdot nav lietderīgi. 

Serbijas valsts televīzija RTS paziņojusi, ka nākotnē, kad finansiālā situācija uzlabosies, labprāt atjaunotu līdzdalību konkursā, kas pirmo reizi tika rīkots jau 1956. gadā. Finansiālu apsvērumu dēļ no līdzdalības 2014. gada konkursā atteikušās arī Horvātija, Kipra, Čehija, Slovākija, Luksemburga un Andora. Šogad konkursā nepiedalās arī Turcija, Portugāle un Bosnija – Hercegovina. No šīm trim valstīm tikai Portugāle paziņojusi, ka nākamgad plāno sūtīt savu pārstāvi uz Kopenhāgenu. EBU pārstāvji jau aicināti samazināt dalības maksas un citus izdevumus, taču līdz šim šie ierosinājumi nav guvuši atbalstu.

Starptautiskais konkurss "Eirovīzija 2014" šogad notiek Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā - pusfināli 6. un 8.maijā, bet fināls 10.maijā.

Citi Iesaka

Citi Raksti

Paparacci.lv

Jaunākās

TOP 5

VIDEO

seko mums ›› VIPi.tv draugiem.lv VIPi.tv facebook VIPi.tv twitter VIPi.tv rss